Каталог товарів

Шкідливі інгредієнти у косметиці

Категорії

Визначення:

Канцерогенний   (cancer – рак) – небезпечні та токсичні речовини, що спричиняють злоякісні пухлини.

Мутагенні   – небезпечні речовини, які роблять зміни усередині клітин генетичному, тобто. змінюють структуру клітин.

1,2-Dioxane – Діоксан, діетілендіоксид – ethoxylated alcohols, 1,4–dioxane, polysorbates, and laureths.

Зустрічається в шампунях, кондиціонерах, очисних лосьйонах для обличчя, кремах, милі, а також у різних засобах, що використовуються в домашньому господарстві. Легко проникають і в шкіру, і повітря в організм. Сильний канцероген. Викликає рак носових перегородок, руйнує печінку.

Acetamide MEA – Ацетамід, амід оцтової кислоти.

Використовується в помадах та рум'янах для збереження вологи. Є отруйною, канцерогенною, мутагенною речовиною.

Albumin – Альбумін.

Альбумін – головний інгредієнт у складах, що підтягують шкіру обличчя. Рекламується як засіб боротьби з зморшками. Формула містить бичачий сироватковий альбумін, при висиханні покриває зморшки плівкою, через що вони не здаються такими помітними. Має негативний вплив на шкіру.
Останній випадок порушення серйозної справи щодо скарг клієнтів стався у 60-х роках. Обидва ці препарати були засобом видалення зморшок. Склад містив альбумін сироватки бичачої крові, який коли висихав, утворював плівку поверх зморшок і робив їх менш видимими.

Alcohol – спирт, алкоголь.

Діє як транспортний засіб та перешкоджає піноутворенню. Швидко сохне.   Синтетичний   спирт - отруйна, канцерогенна, мутагенна речовина, що викликає несприятливі реакції в організмі.

Alkyl-phenol-ethoxylades – Алкілфенол етоксилат.

Зменшує кількість чоловічої сперми, наслідуючи дію естрогену. Широко застосовується у шампунях. Є отруйною, канцерогенною, мутагенною речовиною.

Aluminum – алюміній.

Використовується як колірна добавка у косметиці, особливо у тінях для вій, а також у дезодорантах та засобах від поту. Може бути шкідливим для шкіри.

Ammonium laureth sulphate (ALS) – Лаурет сульфат амонію (АЛЗ)

Легко проникає у шкіру. Міститься в засобах догляду за волоссям і в пінах для ванн. Є отруйною, канцерогенною, мутагенною речовиною.

AHA's – Альфа гідроксидні кислоти, Альфа-гідроксидні кислоти.

Це молочна кислота та інші кислоти. Це відкриття всіх часів у сфері косметики для догляду за шкірою. AHA's діють як речовина, що відлущує старі клітини з поверхні шкіри. І на ній залишаються лише свіжі молоді клітини. Шкіра виглядає молодою і не такою зморшкуватою. Видаляючи зовнішній шар мертвих клітин, ми також прибираємо перший і найважливіший захисний шар шкіри. У цьому випадку шкідливі фактори навколишнього середовища, які сприяють старінню шкіри, проникають у неї швидше та глибше. В результаті, шкіра старіє раніше.

Bentonite – Бентоніт.

Бентоніт - 1. Високопластична глина, 2. Сорт відбілюючої глини. Це природний мінерал, який використовується в масках, пудрі та ін косметиці. Він відрізняється від звичайної глини тим, що при змішуванні з рідиною утворює гель. Передбачається, що бентоніт може витягувати токсини.
Це пориста глина, яка швидко поглинає вологу зі шкіри. Утворює газонепроникні плівки. Інтенсивно утримує токсини та вуглекислий газ, перешкоджаючи диханню шкіри та виділенню продуктів життєдіяльності. Задушує шкіру, припиняючи доступ кисню. Частинки бентоніту можуть мати гострі краї та подряпати шкіру. Комедогенна. Експерименти на мишах показали високу токсичність.

Benzene – Бензол, Ароматичний вуглеводень.

Бензол – це отрута для кісткового мозку. У поєднанні з іншими компонентами широко використовується у косметиці. Є отруйною, канцерогенною, мутагенною речовиною.

Biotin (Vitamin H) - Біотин, вітамін Н, вітамін B7, кофермент R.

Біотин (вітамін Н) – екзотичний інгредієнт, що рекламується як потрібний і корисний для догляду за шкірою та волоссям. Недолік цього вітаміну пов'язували з жирною шкірою та облисінням у щурів та інших експериментальних тварин. Проте волосся людини відрізняється від шерсті тварин. Дефіцит біотину – виключно рідкісне явище, тому його можна вважати абсолютно непотрібною добавкою в косметичних препаратах. Тим більше, що молекулярна вага біотину занадто велика, щоб вона могла проникати в шкіру.

Bronopol - Бронопол, 2-бром-2-нітропропан-1,3-діол, БНПД.

Утворює нітрозаміни, які є канцерогенними. Найдорожча косметична лінія Шанель використовує цей інгредієнт. Навіть магазини, що спеціалізуються на натуральній косметиці, продають продукцію, що містить бронопол, хоча є безліч інших натуральних замінників. Дуже небезпечний.

Butylated Hydroxyanisole (BHA) - Бутилгідроксіанізол, Е320.

Консервант широко використовується не тільки в косметиці, але і в харчовій промисловості. Швидко вбирається у шкіру і довго зберігається у тканинах. Канцероген.

Butylated Hydroxytoluene (BHT) – Бутилгідрокситолуол, Бутильований гідрокситолуол.

Консервант широко використовується не тільки в косметиці, але і в харчовій промисловості. Швидко вбирається у шкіру і довго зберігається у тканинах. Канцероген.

Carbomer - Карбомер, карбопол, 934, 940, 941, 960, 961 C. .

Використовується як загусник та стабілізатор у кремах, зубних пастах, декоративній косметиці для очей, а також у засобах для ванн. Штучний емульгатор. Може викликати алергію та запалення очей.

Coal Tar – Кам'яновугільний дьоготь, Кам'яновугільна смола.

Використовується у шампунях проти лупи. Зазвичай виноситься на етикетки під назвами: FD, FDC або FD&C. Кам'яновугільний дьоготь може викликати серйозні захворювання: алергічні реакції, напади астми, втома, нервозність, головний біль, нудота, погана концентрація, а також рак.

Cocamide DEA – Кокамід ДЕА, діетаноламід, NN-біс(2-гідроксіетил)амід кокосової олії.

Головним чином присутній у шампунях. Містить нітрозаміни, які є відомими канцерогенними речовинами.

Cocamidopropyl Betaine - Кокамідопропіл бетаїн. .

Використовується в шампунях у комбінації з іншими сурфактантами (ПАР, поверхнево-активними речовинами). Синтетична речовина. Викликає роздратування повік.

Collagen – Колаген (не плутати з рослинним рідкорозчинним колагеном), фібрилярний білок.

Колаген - це протеїн, основна частина структурної мережі шкіри. Вважається, що з віком він починає руйнуватися, а шкіра стає тонкою та в'ялою. Деякі компанії наполягають, що колаген може покращувати власну колагенову структуру шкіри. Інші кажуть, що він абсорбується епідермісом та зволожує шкіру.

Колаген – нерозчинний волокнистий білок, молекула якого надто велика, щоб проникати у шкіру. Використовується у багатьох косметичних препаратах. Одержують зі шкіри тварин або з перемелених курячих ніжок.

Використання колагену потенційно шкідливе з таких причин :

1. Великий розмір молекул колагену перешкоджає його проникненню у шкіру. Замість приносити користь, він осідає на поверхні шкіри, закупорюючи пори і перешкоджає випаровуванню води так само, як технічна олія. Утворює на шкірі плівку, під якою шкіра може задихнутися. Це приблизно те саме, що грати у теніс футбольним м'ячем. (Молекулярна вага будь-якого інгредієнта має бути 3000, щоб проникнути в шкіру, 800 – у клітину та 75 – щоб потрапити у кров. Молекулярна вага компонентів більшості косметичної продукції та шампунів – 10000).

2. Колаген, що застосовується в косметиці, одержують, зіскребаючи зі шкур великої рогатої худоби або з нижньої частини лап птахів. Навіть якщо він проникає у шкіру, його молекулярний склад та біохімія відрізняються від людського, і він не може використовуватися шкірою.

Примітка: колагенові ін'єкції застосовуються у пластичній хірургії для накачування під шкіру та згладжування зморшок за рахунок створення припухлості. Але організм сприймає такий колаген як чужорідне тіло та виводить його протягом року.

Crystalline Silica - кристалічний діоксид кремнію, оксид кремнію (IV), діоксид кремнію, кремнезем.   .

Канцероген. Викликає рак легень.

DEA, Diethanolamine – діетаноламін, 2,2?-Імінодіетанол 2,2?-Дігідроксідіетіламін, ДЕА;
MEA, Monoethanolamine - Моноетаноламіну (МЕА);
TEA, Triethanolamine – Тріетаноламін, ТЕА,
а також інші: Cocamide DEA -
Кокамід ДЕА, Діетаноламід;
DEA-Cetyl phosphate – ДЕА Цетил фосфат;
DEA Oleth-3 phosphate – ДЕА-олеф-3 фосфат,
Myristamide DEA;
Stearamide MEA – Стеарамід MEA;
Cocamide MEA – Кокамід МЕА,
Lauramide DEA – Лорамід ДЕА,
Linoleamide MEA – Лінолеамід МЕА, суміш етаноламідів лінолевої кислоти;
Oleamide DEA – Олеамід DEA;
TEA-Lauryl Sulfate - ТЕА лаурил сульфат, лаурилсульфат натрію.  
)

Використовуються як емульгатори і піноутворюючі речовини в лосьйонах для шкіри обличчя, в шампунях, лосьйонах для тіла і для ванн, в милі і т.п. Етаноламіни дратують очі, шкіру та слизову оболонку, викликають дерматити. Діетаноламін легко проникає у шкіру та осідає у різних органах, особливо у мізках. Тести на тваринах показали, що ця речовина може бути токсичною для нирок, печінки, мозку, спинного мозку, кісткового мозку та шкіри. Ці речовини канцерогенні.

Dimethylamine – Діметіламін.

Канцероген.

Dioform - 1,2-Дихлоретен, Ацетилен дихлорид, сім-Дихлоретілен.

Використовується у багатьох зубних пастах та інших відбілювачів для зубів. Пошкоджує зубну емаль.

Dioxins – Діоксини, поліхлорпохідні дибензо[b, e]-1,4-діоксини.

У 500 000 разів більш канцерогенний, ніж ДДТ. Використовується для вибілювання паперу. Є факти, що підтверджують наявність діоксинів у молоці та інших молочних продуктах, які упаковані у картонні коробки, оскільки відбілювання паперу проводилося з використанням цієї речовини.

Disodium EDTA – Дисодіум ЕДТА.

Небезпечний канцероген може містити ethylene oxide та/або dixane.

FDC-n (FD&C) - ФДС.

Доступні у різній колірній гамі. Одні є подразниками шкіри, інші – сильні канцерогени. Вважається, що досі не встановлені рівні допустимого безпечного використання цих засобів для кожної колірної категорії.

Fluoride – фторид, з'єднання фтору.

Небезпечний хімічний елемент. Особливо небезпечний у зубній пасті. Вчені пов'язують цей елемент із виникненням зубних каліцтв, артриту, алергічних проявів.

Fluorocarbons - Фторвуглеці, перфторвуглеводні.

Зазвичай використовують у лаках для волосся. Токсичний для дихальних шляхів.

Formaldehyde - Формальдегід, метаналь, мурашиний альдегід, Альдегід мурашиної кислоти.

Використовується в лаку для нігтів, милі, косметиці та шампунях. Викликає серйозні подразнення слизової оболонки. Торгова назва: DMDM hydantoin або MDM hydantion або формалін. Дуже токсичний для шкіри. Відомий канцероген. Дві речовини із сімейства формальдегідових використовуються як консерванти в косметиці: DMDM (Dimethylol Dimethol Hydantoin) та Imidazolidinyl Urea. Токсичні. Викликають контактні дерматити.

Fragrances – ароматизатори.

Ароматичні добавки для більшості косметичних препаратів. До їх складу входить до 1000 синтетичних речовин, які здебільшого канцерогенні. Можуть викликати головний біль, запаморочення, алергічний висип, знебарвлення шкіри, сильний кашель і блювоту, подразнення шкіри. Клінічне спостереження доводить, що аромати можуть торкнутися центральної нервової системи, і стати причиною виникнення депресії, дратівливості тощо.

Glycerine - Гліцерин (умовно-корисний), 1,2,3-тригідроксипропан, 1,2,3-пропантріол.

Рекламується як корисний зволожувач. Це прозора, сироподібна рідина, отримана шляхом хімічного з'єднання води та жиру. Вода розділяє жир більш дрібні компоненти – гліцерол і жирні кислоти. Це покращує проникаючі здібності кремів та лосьйонів та перешкоджає втраті ними вологи через випаровування. Гліцерин – основа жирів. Взагалі жир – це гліцерин + жирні кислоти. Гліцерин цінний у косметології за свої зволожуючі та вологоутримуючі властивості. Зволожуюча дія – молекули гліцерину оточуються молекулами води (бо гліцерин має три гідросильні групи) і, потрапляючи в шкіру разом з водою, утримує вологу.
Але якщо використовувати великий відсоток гліцерину - 40-50% , побічно утворюється шкідлива речовина (саме про цю шкоду і говорять). Дослідження показали, що при вологості повітря нижче 65% гліцерин висмоктує воду зі шкіри на всю глибину і утримує її на поверхні замість того, щоб брати вологу з повітря. Таким чином, він робить суху шкіру ще сухіше.

Glycols - Етиленгліколь, гліколь, 1,2-діоксіетан, етандіол-1,2.

Використовуються як гумеканти (речовини, покликані затримувати вологу у шкірі). Можуть бути як тваринного, і рослинного походження. Виробляють також синтетичним шляхом. Diethylene glycol та carbitol токсичні. Ethylene glycol викликає рак сечового міхура. Усі гліколі токсичні, канцерогенні та мутагенні.

Humectants – Зволожувачі.

Більшість зволожуючих засобів містять гумеканти. Вважається, що вони притягують вологу із повітря. Насправді вони тягнуть вологу зі шкіри. Гумектант, включаючи пропіленгліколь і гліцерин діють як зволожувачі у вологому навколишньому середовищі. Якщо ви знаходитесь в сухих місцях, наприклад, в кабіні літака або в приміщенні, що добре опалюється, вони, навпаки, витягують вологу зі шкіри.

Hyaluronic acids – Гіалуронова кислота, гіалуронат, гіалуронан.

Це «останній писк» у косметичній промисловості. Гіалуронова кислота рослинного та тваринного походження ідентична людській і може бути впорснута або застосована зовнішньо у низькомолекулярній формі.
Косметичні компанії використовують її у високомолекулярній формі (до 15 млн. од.), де молекули дуже великі і не можуть проникати у шкіру. Вона залишається на шкірі та діє як колаген. Також косметичні компанії використовують у продукції лише невелику кількість цієї кислоти для того, щоб інгредієнт міг бути лише згаданий у складі на наклейці. Не приносить шкірі жодної користі.

Hydantoin DMDM – Формалін ДМДМ, водний розчин: 40% формальдегіду, 8% метилового спирту та 52% води.

Може викликати дерматити. Як консервант може утворювати формальдегід, який є небезпечним канцерогеном.

Imidazolidinyl Urea – Імідазолідинілсечовина.

Після парабенів – найбільш вживаний у косметиці консервант. Безбарвна, несмачна речовина без запаху. Додають у пудру, дитячі шампуні, одеколони, в тіні для повік, тоніки для волосся та лосьйони. Викликає дерматити. За високих температур виділяє формальдегід, який дуже токсичний.

Isopropyl Alcohol (SD-40) - Ізопропіловий спирт, пропанол-2, ізопропанол, диметилкарбінол, ІПС.

Викликає рак порожнини рота, язика та горла. Використовують як речовину, що чистить, а також в косметиці, парфумерії, в полосканнях для рота. Симптоми отруєння – біль голови, носова кровотеча, запаморочення.

Kaolin clay - Каолін.

Це природна глина тонкої структури (отримала свою назву на ім'я родовища Каолінь в Китаї), яку використовують для фарфорового посуду. Використовується у декоративній косметиці, масках для обличчя. Як і бентоніт, забиває пори. Інтенсивно затримує вуглекислий газ та токсини у шкірі. Задушує шкіру, позбавляючи її життєво важливого кисню. Зневоднює шкіру. Крім того, каолін може бути забруднений різними шкідливими домішками.

Lanolin - Ланолін, вовняний віск, тваринний віск.

Фахівці з реклами встановили, що слова «містить ланолін» (він рекламується, як сприятливий зволожувач) допомагають продавати продукцію, і у зв'язку з цим стали стверджувати, що «він здатний проникати в шкіру як ніяка інша олія», хоча для цього немає достатніх наукових підтверджень. Дослідження встановили, що ланолін викликає підвищення чутливості шкіри, і навіть алергічний висип. Зазначається високий вміст пестицидів, іноді до 50-60%. Дуже шкідливий для шкіри: забиває пори, не дозволяє шкірі дихати. Можливо, канцерогенний.

Lauramide DEA – Лорамід Дей.

Lauric Acid зазвичай отримують з кокосової або лаврової олії, що використовується для утворення піни та згущення різних косметичних препаратів. Входить в основу для мила, оскільки створює гарну піну. Крім того, застосовується в миючих засобах для миття посуду через здатність видаляти жири. У косметичній формулі входить у реакцію коїться з іншими компонентами, виробляючи нітрозаміни, відомі канцерогенні речовини. Сушить волосся, шкіру та скальп. Викликає свербіння, а також алергічні реакції.

Lindane, hexachlorocyclohexane – Гамма-Гексахлоран.

Пестицид, який використовується у сільському господарстві. Торгова назва Kwell, Linden, Bio-Well, GBH, G-well, Kildane, Kwildane, Scabene та Thionex. Додають у креми, лосьйони та шампуні. Канцерогенний. Викликає рак шкіри. Дуже токсичний для нервової системи. Пошкоджує мозок.

Liposomes (Nanosphenes або Micellization) - Ліпосоми (не плутати з фітоліпосом).

Вважаються радикальним засобом боротьби з старіння. Згідно з однією з останніх теорій, старіння клітин супроводжується потовщенням клітинної мембрани. Ліпосоми – це крихітні мішечки з жиром та екстрактом гормону вилочкової залози, підвішені у гелі. Передбачається, що вони, зливаючись із клітинами, пожвавлюють їх і додають вологи. Проте, останні наукові дослідження не підтверджують цих припущень. Клітинні мембрани старих та молодих клітин ідентичні.
Таким чином, зволожувачі з ліпосомами – чергове дороге обдурювання.

Methyl Chloroisothiazolinine – метилхлорізотіазолінон, комерційна назва Kathon CG, скорочення: CMIT, CMI, MCI – консервант.

Канцерогенний, токсичний та мутагенний.

Mineral Oil (heavy and light) – Технічна олія, Нафтові (мінеральні) олії.
Цей інгредієнт отримують із нафти. Це суміш рідких вуглеводнів, відокремлених від бензину. Застосовують у промисловості для мастила і як розчинну рідину. При використанні в косметиці як зволожувач технічна олія утворює водовідштовхувальну плівку і замикає вологу в шкірі. Вважається, що, затримуючи вологу в шкірі, ви можете зробити її м'якшою, гладше і молодо виглядатимете. Правда ж полягає в тому, що плівка з технічної олії затримує не лише воду, а й токсини, вуглекислий газ, відходи та продукти життя вона перешкоджає проникненню кисню. Шкіра – це живий дихаючий орган, який потребує кисню. І коли у шкірі накопичуються токсини і не проникає кисень, шкіра стає хворою.

Дослідження показали, що насичення шкіри рідиною, затриманою за допомогою масляної плівки, уповільнює ріст та розвиток клітин. Нова клітина шкіри мігрує до поверхні, де вона відлущується і змивається. Цей процес займає 20 днів у молодих і до 70 днів у людей похилого віку. Під час цієї міграції із нижніх шарів шкіри до поверхні клітина змінюється як структурно, так і за складом. Ці зміни необхідні, щоб шкіра залишалася здоровою та виконувала роль бар'єру та захисника організму.

При заклеюванні шкіри та переповненні проток великою кількістю зайвої рідини, насиченої токсинами та відходами, порушується життєдіяльність шкіри. Клітини перестають нормально розвиватися, та його зростання уповільнюється. Незрілі клітини піднімаються до поверхні і можуть виконувати бар'єрну функцію. Така шкіра легко тріскається і висихає, стає дратівливою та чутливою. Через уповільнення зростання шкіра стає слабшою і тоншою. Природні механізми відновлення та самозахисту слабшають і шкідливі елементи навколишнього середовища вражають шкіру швидше та легше. Коротше кажучи, шкіра швидко зморщується, стає тоншою і чутливішою, легко дратується. Молодий вид шкіри та рум'янець зникають у міру того, як вона втрачає здоров'я. Взагалі-то рідина - єдиний засіб для поліпшення сухої шкіри, але неправильні методи зволоження дуже шкідливі і викликають передчасне її старіння, а не омолодження. Лікар TGRandolf, алерголог, виявив, що цей інгредієнт спричиняє нафтохімічну аллергізацію. Алергічні реакції можуть бути дуже серйозні, що призводять до артриту, мігрені, гіперкінезу, епілепсії та діабету. При вживанні технічна олія пов'язує жиророзчинні вітаміни А, Д, Е і, перешкоджаючи їх засвоєнню, виводить з організму. І, хоча лише дуже невелика кількість здатна проникнути крізь шкіру, тенденція ця настільки небезпечна, що Adelle Davis у своєму «Давайте правильно харчуватися, щоб зберегти здоров'я» каже, що особисто вона «остерігається користуватися технічною олією навіть у дитячих оліях, кольдкремах та інших косметологічних препаратах»

Технічна олія має тенденцію розчиняти природний шкірний жир та збільшує дегідратацію. Воно визнано найчастішою причиною прищів та різних висипів у жінок, які використовують косметику на технічному маслі. Було виявлено, що з виробництві технічних масел, у яких присутні канцерогени, причому сильної концентрації.

Paba (p-aminobenzoic acid) - Пара-амінобензойна кислота, бактеріальний вітамін H1, вітамін B10.

Розчинний у воді вітамін із комплексу вітамінів В. Широко використовується в сонцезахисних компонентах. Може бути фототоксичним і викликати контактні дерматити та екзему.

Para-Phenylenediamine Dyes – Пара-Фенілендіаміни. .
Барвники для волосся: темні або коричневі кольори. Канцерогенні, коли окислюються. Викликають різні види раку – неходжкінську лімфому та множинну мієлому. Жаклін Кеннеді кожні два тижні фарбувала волосся у чорний колір. Померла від неходжкінської лімфоми.

Parabens – Парабени. .

Торгова назва: butyl, ethyl, germa, methyl, propyl paraben. У косметиці використовують як консерванти. Викликають дерматити та алергію. Можуть стати причиною раку грудей.

PEG (4-200) – Абревіатура від polyethylene glycol, polyoxethylene, polygocol, polyether glycol – Поліетиленгліколь, ПЕГ, макрогол, поліетиленоксид, ПЕО.

Викликають алергічні реакції на шкірі та екзему. Містять небезпечний рівень дуже токсичної речовини dioxane.

Petrolatum - Петролатум.

Жир, продукт нафтохімії – петролатум – має ті ж шкідливі властивості, що й технічна олія. Утримуючи рідину, він перешкоджає виділенню токсинів та відходів та порушує проникнення кисню.

РН - Водневий показник.

РН означає силу атома водню. Шкіра та волосся людини не мають РН. РН вимірюється в одиницях від 0 до 14 і служить для вимірювання кислотності чи лужності розчинів (РН=7,0 – нейтральна). Кислотність збільшується із зменшенням РН, а лужність зростає із збільшенням РН

Зазвичай РН косметичних препаратів не змінює природний РН шкіри та волосся, тому що вони містять кератин, жирні кислоти та інші речовини, які «пристосовуються» до рівня РН, з яким вони вступають у контакт. І якщо РН не дуже високий або низький, то проблем із косметикою не виникає. Природно, що високий РН розчинів та зміцнювачів для волосся може пошкодити волосся та шкіру, але навіть і це трапляється рідко, якщо після цього застосовувати відповідні кондиціонери та зволожувачі.

Немає «РН-збалансованих» продуктів, як стверджують деякі виробники. Поки що препарат у пляшці, його РН нікого не стосується, а його шкідлива дія проявляється лише при нанесенні на шкіру або волосся. Сам по собі РН продукції не шкідливий, набагато шкідливіший за ті хімікати, які застосовуються для того, щоб вплинути на РН і принести задоволення любителям історій про «збалансованість».

Phenoxyethanol – Феноксіетанол. .

Викликає серйозні алергічні реакції. Торгова назва – Arosol, Dowanol EPH, Phenyl Cellosolve, Phenoxethol, Phenoxetol and Phenonip.

Phosphoric acid – ортофосфорна кислота, фосфорна кислота.   .

неорганічний продукт. У високих концентраціях дуже токсичний для шкіри.

Phthalates – фталати, солі фталевої кислоти.
Dibutyl Phthalate – Diethyl Phthalate – Dimethyl Phthalate.

Фталати дуже широко використовуються в косметиці та парфумерії. Цікаво, що закони навколишнього середовища регулюють та контролюють використання фталатів, оскільки вони вважаються токсичними.
У косметичних продуктах навіть немає попереджень про їхню високу токсичність.
Руйнують печінку та нирки, дуже небезпечні для плода, зменшують кількість сперми.

Placental Extract – Placenta – Екстракти плаценти.

Плацента – це ще один великий обман у косметиці. Рекламуються як омолоджують та живлять шкіру. Насправді це чергова велика «качка». У зволожувачах ці інгредієнти, нібито, додають вітаміни та гормони. Виробники цих екстрактів використовують віру в те, що якщо плацента живить ембріон, що розвивається, то її екстракт може живити і омолоджувати старілу шкіру. Але нічого подібного екстракти вдіяти не можуть. Цінність косметики визначається активністю її інгредієнтів, а з косметикою, що включає екстракт плаценти, просто неможливо визначити, що вона містить. Тимчасово означає тимчасово, але все одно приємно (навіть на якийсь час) мати можливість зробити свою шкіру гладкою.

Екстракт плаценти небезпечний тим, що якщо при отриманні не були дотримані всі санітарні вимоги, він може стати причиною виникнення дуже серйозних захворювань. Чи варто ризикувати своїм здоров'ям через речовину, яка ніяк не впливає на стан шкіри?

Polyquaternium – Поліелектроліт.

Є отруйною, канцерогенною, мутагенною речовиною.

Polysorbate-n (20-85) – Полісорбати, оксиетильовані сорбітани, неіоногенні ПАР.

Використовується як емульгатор. Викликає подразнення шкіри та контактні дерматити. Токсичний.

Propylene Glycol – Пропіленгліколь, 1,2-пропіленгліколь.

Polyethylene Glycol (PEG) – Butylene Glycol (BG) – Thylene Glycol (EG). Найбільш уживане як транспортний (після води) засіб у косметичній формулі. Пропіленгліколь – похідний нафтопродукт, солодка їдка рідина.

У косметиці для догляду за шкірою та шампунями заявлено як засіб, здатний затримувати вологу в шкірі. Насправді витягає вологу зі шкіри. Знежирює та висушує шкіру. Дратує очі. Він дешевший, ніж гліцерин, але викликає більше алергічних реакцій. Вважається, що він надає шкірі молодого вигляду. Його прихильники проводять дослідження з метою довести, що пропіленгліколь є безпечним та ефективним інгредієнтом. Проте вчені вважають, що він шкідливий для шкіри з таких причин:

1. У промисловості він використовується як антифриз у системах водяного охолодження та як гальмівна рідина. На шкірі він дає відчуття гладкості та жиру, але це досягається шляхом витіснення важливих для здоров'я шкіри компонентів.

2. Зв'язуючи рідину, пропіленгліколь водночас витісняє воду. Шкіра не може використовувати його, вона функціонує з водою, а не з антифризом.

3. Дані з дослідження на безпеку (MSDS) пропіленгліколю показують, що його контакт зі шкірою може спричинити порушення роботи печінки та пошкодження нирок. У косметиці типовий склад включає 10-20% пропіленгліколь (зверніть увагу, що у списку інгредієнтів препаратів пропіленгліколь стоїть зазвичай одним з перших, що говорить про його високу концентрацію).

4. У січні 1991 р. Американською Академією Дерматології було опубліковано клінічний огляд щодо зв'язку дерматиту з пропіленгліколем. Звіт довів, що пропіленгліколь викликає велику кількість реакцій і є одним з основних подразників шкіри навіть у низьких концентраціях.

Дослідження показують, що ця речовина мутагенна. Швидко проникає в шкіру, руйнує клітинні білки та осідає в організмі.

Quaternium-15 - Кватерніум-15. .

Використовується в косметиці як консервант та антимікробний агент. Утворює формальдегід, який є дуже токсичним. Викликає дерматити.

Sodium Cyanide – ціанід натрію, ціаністий натрій, NaCN – натрієва сіль синильної кислоти.   .

Є отруйною, канцерогенною, мутагенною речовиною.

Sodium Lauryl Sulfate -SLS – Лаурилсульфат натрію, додецилсульфат натрію, сіль натрієва лаурилсульфокислоти.

Ніхто не робить реклами цього інгредієнта і на те вагомі підстави.

Це недорогий миючий засіб, що отримується з кокосової олії, що широко використовується в косметичних очисниках, шампунях, гелях для ванн і душу, піноутворювачах для ванн і т.п. Мабуть, це найнебезпечніший інгредієнт у препаратах для догляду за волоссям та шкірою.

У промисловості SLS застосовується для миття підлог у гаражах, знежирювачах двигунів, засобах для миття машин і т.д. Це дуже сильно корозійний агент (хоча дійсно видаляє жир із поверхні).

Лаурилсульфат натрію в клініках по всьому світу використовується як тестер шкірної дратівливості наступним чином: дослідники викликають за допомогою цього препарату подразнення шкіри у тварин та людей, а потім лікують різними препаратами.

Нещодавні дослідження в Медичному Коледжі Університету штату Джорджія показали, що лаурилсульфат натрію проникає в очі, мозок, серце, печінку і т.д. та затримується там. Це особливо небезпечно для дітей, у тканинах яких він накопичується у великих концентраціях. Ці дослідження показують також, що SLS змінює білковий склад клітин очей дітей та затримує нормальний розвиток цих дітей, що викликає катаракту.

Лаурилсульфат натрію очищає шляхом окислення, залишаючи дратівливу плівку на шкірі тіла та волоссі. Може сприяти випаданню волосся, появі лупи, діючи на цибулини волосин. Волосся висушується, стає ламким і січеться на кінцях.

Інша проблема. Лаурилсульфат натрію реагує з багатьма інгредієнтами косметичних препаратів, утворюючи нітрозаміни (нітрати). Ці нітрати потрапляють у кров у великій кількості при користуванні шампунями та гелями, прийнятті ванн та застосуванні очисників. Якщо один раз помити волосся шампунем, який містить Sodium Laureth Sulfate, це означає наситити свій організм величезною кількістю нітратів, які швидко розносяться кров'ю по всьому організму. Це все одно, що з'їсти кілограм шинки, напханої тими ж нітратами. Канцерогенний.

( 109 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*